
Bruschette met ricotta en granaatappel
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
½ met desem bereide ciabatta (300 g, Korenlanders van PLUS)
2 el olijfolie extra vierge (LB)
1 teen knoflook
½ bakje ricotta (250 g, Galbani)
½ granaatappel (LB)
1 el ras el hanout (Euroma, Jonnie Boer)
2 tl harissa (potje 100 g, Alfez)
10 g koriander (pot, Biologisch PLUS)
Extra nodig: broodrooster
Bereidingswijze
Snijd 8 schuine dikke sneetjes van de ciabatta en rooster ze in de broodrooster. Bestrijk ze met olijfolie en wrijf in met de doorgesneden teen knoflook. Beleg royaal met ricotta.
Houd de halve granaatappel in een hand in een kom en tik met een lepel de pitjes eruit.
Verdeel over de bruschette, bestrooi met peper, zout en ras el hanout, verdeel er wat harissa over en garneer met takjes koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
140 kcal
Vetten
6 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
4 gram