
Bubbel Margherita
6 pers.
ca. 10 min
Ingrediënten
4 el zout
4 limoenen (Biologisch PLUS)
8 ijsblokjes
150 ml tequila
100 ml Cointreau
½ fles prosecco frizzante, ijskoud (Polloni)
Extra nodig: champagneglazen, shaker (optioneel)
Bereidingswijze
Strooi het zout op een bord. Halveer 1 limoen en bestrijk de glazen met limoensap en doop ze in het zout voor een mooi randje. Laat ca. 5 min. drogen. Snijd 6 dunne schijfjes van de limoen en pers alle limoen uit.
Doe het sap met de ijsblokjes, tequila en Cointreau in de shaker of in een kan. Shake of roer tot het goed koud is en verdeel het over de glazen. Vul aan met ijskoude prosecco. Garneer de glazen met limoen.
Variatietip!
Liever alcoholvrij? Vervang de tequila en Cointreau door Martini Floreale (fles, 75 cl) en de prosecco door Nozeco (fles, 75 cl).
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
153 kcal
Koolhydraten
9 gram
Vezels
1 gram