
Buffelmozzarella met aardbeienvinaigrette
4 pers.
ca. 20 min
Italiaans
Ingrediënten
250 g aardbeien
2 el balsamicoazijn
5 el olijfolie, extra vierge
2 bollen PLUS Moment Buffelmozzarella, in schuine plakken
75 g rucola
1 pot biologische basilicum, geplukt
2 el kappertjes
Bereidingswijze
Maak de aardbeien schoon en snijd ze doormidden boven een kom. Schep om met de balsamicoazijn en olie en laat 10 minuten marineren. Schep tussendoor nog een keer om.
Hussel de rucola met de basilicumblaadjes in een kom. Verdeel de sla over 4 diepe borden. Leg de mozzarella op de sla. Schep de aardbeien en dressing erover. Strooi de kappertjes erover. Schenk er eventueel nog een beetje olie over. Lekker met gedroogde rauwe ham.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
335 kcal
Vetten
30 gram
Koolhydraten
5 gram
Eiwitten
10 gram