
Bulghur met gegrilde groenten en garnalen
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
34.22 voor 4 pers.
Ingrediënten
200 gram Bulgur
1 stuk Aubergine
1 stuk Courgette
2 stuks Rode paprika
4 eetlepel Olijfolie
2 stuks Eat me avocado
5 stuks Zongedroogde tomaat
1 bosje Peterselie
300 gram Wokgarnalen
1 stuk Citroen
4 eetlepel Knoflooksaus
Bereidingswijze
1. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de uiteindes van de aubergine en courgette, en snijd in langwerpige plakken van ½ centimeter dik. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd in repen van 5 centimeter dik. Meng de aubergine, courgette en paprika met drie eetlepels olijfolie.
2. Verwarm een grillpan of grote koekenpan op hoog vuur. Grill hierin de groenten steeds 3-5 minuten per kant. Breng de gegrilde groenten op smaak met peper en zout, en snijd in stukjes van 3 centimeter.
3. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Hak de zongedroogde tomaatjes en peterselie grof. Meng de gegrilde groenten, avocado, zongedroogde tomaatjes, peterselie en het citroensap met de bulgur.
4. Bereid de wokgarnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de citroen in partjes. Serveer de bulgur met de wokgarnalen, de citroenpartjes en de Griekse knoflooksaus.
Meer recepten in de categorie