In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Burger met bloemkooksteak en citroenricotta

Burger met bloemkooksteak en citroenricotta

Burger met bloemkooksteak en citroenricotta product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 bloemkolen
  • 2 el olijfolie traditioneel
  • 1 citroen (biologisch), gewassen
  • 10 g verse koriander (biologisch), fijngehakt
  • 10 g munt (biologisch), fijngehakt
  • 125 g ricotta
  • 4 Italiaanse bollen (brood)
  • 75 g rucola
  • EXTRA barbecue
Bereiden
Steek de barbecue aan.
Verwijder de blaadjes van de bloemkool en snij van elke bloemkool ± 3 cm van de zijkant weg. Je hebt 2 dikke plakken uit het midden nodig. De stronk van de bloemkool houdt de steak bij elkaar.
Bestrooi de 4 bloemkoolsteaks rondom met peper en zout en besprenkel met de olie. Leg de steaks op de barbecue. Als je barbecue een deksel heeft, doe deze er dan op zodat de steaks ook hitte van boven krijgen. Gril de steaks ± 8 min. aan beide zijden, check tussendoor of ze niet te hard gaan.
Rasp de gele schil van de citroen met een fijne rasp. Hou een klein beetje rasp en kruiden apart voor de garnering en meng de rest door de ricotta, samen met wat peper en zout.
Snij de broodjes door, doe een lepel ricotta op de onderste helften, leg daar een handje rucola op en leg op elk broodje een bloemkoolsteak. Schep daar een lepel ricotta op en strooi er wat kruiden en citroenrasp over.
Variatie
Van de rest van de bloemkool, citroen en kruiden maak je een zomerse salade. Hak de bloemkool fijn tot fijne korreltjes met de keuken machine of staafmixer. Snij de kruiden fijn en meng ze door de bloem kool, samen met het sap van de citroen, peper, zout en 1 el olie. Laat 15 min. marineren en serveer.

Voedingswaarde

eiwit
14 g
koolhydraten
52 g
vet
13 g
Kcal
395