
Burger met bloemkooksteak en citroenricotta
4 pers.
ca. 20 min
Italiaans
Ingrediënten
2 bloemkolen
2 el olijfolie traditioneel
1 citroen (biologisch), gewassen
10 g verse koriander (biologisch), fijngehakt
10 g munt (biologisch), fijngehakt
125 g ricotta
4 Italiaanse bollen (brood)
75 g rucola
EXTRA barbecue
Bereidingswijze
Steek de barbecue aan.
Verwijder de blaadjes van de bloemkool en snij van elke bloemkool ± 3 cm van de zijkant weg. Je hebt 2 dikke plakken uit het midden nodig. De stronk van de bloemkool houdt de steak bij elkaar.
Bestrooi de 4 bloemkoolsteaks rondom met peper en zout en besprenkel met de olie. Leg de steaks op de barbecue. Als je barbecue een deksel heeft, doe deze er dan op zodat de steaks ook hitte van boven krijgen. Gril de steaks ± 8 min. aan beide zijden, check tussendoor of ze niet te hard gaan.
Rasp de gele schil van de citroen met een fijne rasp. Hou een klein beetje rasp en kruiden apart voor de garnering en meng de rest door de ricotta, samen met wat peper en zout.
Snij de broodjes door, doe een lepel ricotta op de onderste helften, leg daar een handje rucola op en leg op elk broodje een bloemkoolsteak. Schep daar een lepel ricotta op en strooi er wat kruiden en citroenrasp over.
Variatietip!
Van de rest van de bloemkool, citroen en kruiden maak je een zomerse salade. Hak de bloemkool fijn tot fijne korreltjes met de keuken machine of staafmixer. Snij de kruiden fijn en meng ze door de bloem kool, samen met het sap van de citroen, peper, zout en 1 el olie. Laat 15 min. marineren en serveer.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
395 kcal
Vetten
13 gram
Koolhydraten
52 gram
Eiwitten
14 gram