
Burger met koolsalade en frietjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 bosje platte peterselie
2 stuks rode uien
3 stuks trostomaten
4 eetlepels balsamicoazijn
200 gram spitskool
150 gram wortels
2 eetlepels honing-mosterddressing
4 stuks hamburgers
300 gram frietjes
4 stuks bruine bollen
Bereidingswijze
1. Verwarm de frituur op 175 graden.
2. Snijd de peterselie grof. Pel en snijd de rode ui in ringen. Snijd de tomaten in plakken.
3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de uien glazig. Voeg de balsamico toe en laat 5 minuten sudderen op laag vuur.
4. Meng de spitskool samen met de wortel, peterselie en mosterddressing in een kom tot een salade.
5. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de burgers aan beide zijden 5 minuten totdat ze goudbruin zijn. Frituur de frietjes volgens aanwijzingen op de verpakking.
6. Halveer de broodjes en beleg ze met de burgers, tomaten en gekaramelliseerde rode ui.
7. Verdeel de burgers over de borden en serveer samen met de frietjes en koolsalade.
TIP: Doe gesmolten cheddar kaas op de burger.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2595 Kj
Calorieën
616 kcal
Vetten
31 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
50 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
34 gram