Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Burger met koolsalade en frietjes

Burger met koolsalade en frietjes

Ingrediënten

  • 1 bosje platte peterselie
  • 2 stuks rode uien
  • 3 stuks trostomaten
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 200 gram spitskool
  • 150 gram wortels
  • 2 eetlepels honing-mosterddressing
  • 4 stuks hamburgers
  • 300 gram frietjes
  • 4 stuks bruine bollen
Burger met koolsalade en frietjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de frituur op 175 graden.
  2. 2. Snijd de peterselie grof. Pel en snijd de rode ui in ringen. Snijd de tomaten in plakken.
  3. 3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de uien glazig. Voeg de balsamico toe en laat 5 minuten sudderen op laag vuur.
  4. 4. Meng de spitskool samen met de wortel, peterselie en mosterddressing in een kom tot een salade.
  5. 5. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de burgers aan beide zijden 5 minuten totdat ze goudbruin zijn. Frituur de frietjes volgens aanwijzingen op de verpakking.
  6. 6. Halveer de broodjes en beleg ze met de burgers, tomaten en gekaramelliseerde rode ui.
  7. 7. Verdeel de burgers over de borden en serveer samen met de frietjes en koolsalade.
  8. TIP: Doe gesmolten cheddar kaas op de burger.

    Voedingswaarde

  • Kcal 616
  • Eiwit 34 g
  • Koolhydraten 50 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 31 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 12
  • Vezels 6