
Burgers van lekkerbekjes met bleekselderij remoulade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram krieltjes
4 stuks lekkerbekjes
4 stengels bleekselderij
1 bosje bieslook
1 bosje platte peterselie
1 bosje radijsje
8 eetlepels yoghurt-mayonaise
2 eetlepels kappertjes
4 stuks kaiserbroodjes
150 gram slamelange
Bereidingswijze
1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Halveer de krieltjes en kook ze 10 minuten. Giet af en laat onder koud stromend water afkoelen.
2. Bereid de lekkerbekjes volgens aanwijzingen op verpakking.
3. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Snijd de bieslook en peterselie fijn en halveer de radijsjes.
4. Meng de bleekselderij, bieslook en peterselie samen met de yoghurt-mayonaise en kappertjes en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
5. Verhit een grillpan. Halveer de kaiserbroodjes en grill deze aan de gesneden kant totdat er grillstrepen ontstaan.
6. Meng de gemengde sla samen met de krieltjes en de radijsjes en breng op smaak met een scheutje olie en versgemalen zwarte peper.
7. Verdeel de lekkerbekjes en de bleekselderij remoulade over de kaiserbroodjes en serveer samen met de krieltjessalade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1422 Kj
Calorieën
339 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
26 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
6 gram