Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Burgers van lekkerbekjes met bleekselderij remoulade

Burgers van lekkerbekjes met bleekselderij remoulade

Ingrediënten

  • 400 gram krieltjes
  • 4 stuks lekkerbekjes
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 bosje bieslook
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 bosje radijsje
  • 8 eetlepels yoghurt-mayonaise
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 4 stuks kaiserbroodjes
  • 150 gram slamelange
Burgers van lekkerbekjes met bleekselderij remoulade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Halveer de krieltjes en kook ze 10 minuten. Giet af en laat onder koud stromend water afkoelen.
  2. Bereid de lekkerbekjes volgens aanwijzingen op verpakking.
  3. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Snijd de bieslook en peterselie fijn en halveer de radijsjes.
  4. Meng de bleekselderij, bieslook en peterselie samen met de yoghurt-mayonaise en kappertjes en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
  5. Verhit een grillpan. Halveer de kaiserbroodjes en grill deze aan de gesneden kant totdat er grillstrepen ontstaan.
  6. Meng de gemengde sla samen met de krieltjes en de radijsjes en breng op smaak met een scheutje olie en versgemalen zwarte peper.
  7. Verdeel de lekkerbekjes en de bleekselderij remoulade over de kaiserbroodjes en serveer samen met de krieltjessalade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 339
  • Eiwit 6 g
  • Koolhydraten 26 g
  • waarvan suikers 5
  • Vet 10 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 5