Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Burrito 2.0 met gekruide kip, avocado en tortilla chips kruimels

Burrito 2.0 met gekruide kip, avocado en tortilla chips kruimels

Ingrediënten

  • 380 gram kipdijfilet
  • 2 stuks avocado's
  • 400 gram Mexicaanse roerbakgroente
  • 1 zakje kruidenmix
  • 4 stuks tortillawraps
  • 50 gram tortilla chips
  • 200 gram ijsbergsla
  • 15 gram koriander
  • 1 stuk rode ui
Burrito 2.0 met gekruide kip, avocado en tortilla chips kruimels product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + ronde ovenschaal (ongeveer 15 - 20 centimeter doorsnede)
  2. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een wrap in een ronde ovenschaal en maak een opstaande rand zodat deze na het afbakken uithard en er een ‘schaaltje’ ontstaat. Bak de wraps stuk voor stuk in de oven.
  3. 2. Snijd de kip in stukjes. Pel de rode ui en snijd in flinterdunne ringen. Hak de koriander fijn. Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. 3. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de kip in 8 - 10 minuten rondom bruin en gaar. Voeg de burritos kruiden en de roerbakgroente toe en verwarm 5 minuten.
  5. 4. Verdeel de ijsbergsla over de wrap-schaaltjes en schep de kip met roerbakgroenten erop. Garneer met de avocado, de koriander en de rode uien. Verkruimel de tortilla chips grof en garneer.
  6. Tip: Serveer met dotjes zure room, partjes limoen en wat extra tortilla chips.

    Voedingswaarde

  • Kcal 591
  • Eiwit 29 g
  • Koolhydraten 50 g
  • waarvan suikers 5
  • Vet 30 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 8
  • Vezels 6