
Burrito 2.0 met gekruide kip, avocado en tortilla chips kruimels
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
380 gram kipdijfilet
2 stuks avocado's
400 gram Mexicaanse roerbakgroente
1 zakje kruidenmix
4 stuks tortillawraps
50 gram tortilla chips
200 gram ijsbergsla
15 gram koriander
1 stuk rode ui
Bereidingswijze
+ ronde ovenschaal (ongeveer 15 - 20 centimeter doorsnede)
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een wrap in een ronde ovenschaal en maak een opstaande rand zodat deze na het afbakken uithard en er een ‘schaaltje’ ontstaat. Bak de wraps stuk voor stuk in de oven.
2. Snijd de kip in stukjes. Pel de rode ui en snijd in flinterdunne ringen. Hak de koriander fijn. Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
3. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de kip in 8 - 10 minuten rondom bruin en gaar. Voeg de burritos kruiden en de roerbakgroente toe en verwarm 5 minuten.
4. Verdeel de ijsbergsla over de wrap-schaaltjes en schep de kip met roerbakgroenten erop. Garneer met de avocado, de koriander en de rode uien. Verkruimel de tortilla chips grof en garneer.
Tip: Serveer met dotjes zure room, partjes limoen en wat extra tortilla chips.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2480 Kj
Calorieën
591 kcal
Vetten
30 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
50 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
29 gram