
Burrito bowl met knapperige tortilla chips
Hoofdgerecht
2 pers.
ca. 35 min
Centraal-Amerikaans
Ingrediënten
1 pak Wereldgerecht burritos
1 stuk rode ui
300 gram kipfilet
125 millililter crème fraîche
250 gram cherry-tomaatjes
20 gram koriander
2 stuks avocado’s
1 blik zwarte bonen
1 blik mais
1 stuk limoen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Pel en snipper de rode ui. Snijd de kipfilet in blokjes en halveer de cherrytomaatjes. Snijd de avocado’s doormidden, schep het vruchtvlees eruit en snijd in blokjes. Pers het sap uit de limoen.
3. Snijd de tortilla’s doormidden en snijd vervolgens de helften in 4 puntjes, zoals tortilla chips. Verdeel over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie en bak in de oven in 10 minuten goudbruin.
4. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kip in 6 minuten goudbruin. Voeg de zwarte bonen, de maïs, de kruidenmix en 100 ml water toe, roer goed door en laat 4 minuten zachtjes doorkoken.
5. Meng de sausmix met de crème fraîche en 2 eetlepels water tot een gladde saus.
6. Meng de avocado met de tomaatjes, de rode ui, het limoensap en de helft van de koriander tot een frisse salade.
7. Verdeel het kip-bonenmengsel, de tomaten-avocadosalade en de tortillachips over een kom. Schep er een flinke dot saus bovenop en garneer met de resterende koriander.
Meer recepten in de categorie