
Burrito bowl
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Mexicaans
Ingrediënten
75gr per persoon Zilvervlies of witte rijst
1 Bloemkool
2 el La Morena chipotle saus
2 tl Gemalen komijnzaad
1 tl La Chinata gerookt paprikapoeder
2 Tomaten
1 Kleine witte ui
1 Limoen
1 Verse koriander
1 Verse koriander
1 Maiskorrels
1 La Morena Refried bayo beans
1 La Morena chips salted
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Mix de bloemkool met de gerookte paprikapoeder, de chipotle saus, komijnzaad en een scheutje olijfolie. Meng goed door elkaar en verdeel de roosjes over een bakplaat of rooster met bakpapier. Schuif in de oven voor ongeveer 20 minuten.
2. Kook de rijst volgens de bereidingswijze.
3. Snijd de tomaten en ui klein en mix deze met een beetje limoensap en verse koriander tot een salsa. Kruid met peper en zout naar smaak.
4. Verdeel in een kom alle ingrediënten: geroosterde chipotle bloemkool, tomatensalsa, maiskorrels, refried bayo beans en wat chips. Garneer met de overgebleven koriander en een schijfje limoen.
Bowls, je ziet ze overal! In deze burrito bowl gebruiken we ingrediënten die je normaal gesproken in een tortilla vouwt. Very tasty!