Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Burrito salade met tortilla chips uit de oven

Burrito salade met tortilla chips uit de oven

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 500 gram trostomaten
  • 2 stuks kropsla
  • 500 gram rundergehakt
  • 4 stuks tortillawraps
  • 1 zakje kruidenmix
  • 140 gram maïskorrels
  • 2 stuks avocado's
  • 1 stuk rode ui
  • 2 stuks zoete aardappelen
  • 2 stuks limoenen
  • 20 gram koriander
Burrito salade met tortilla chips uit de oven product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Pel en snijd de rode ui in dunne halve ringen. Was de zoete aardappel en snijd in partjes. Was de sla en snijd in grove stukken. Snijd de tomaat in blokjes en de tortilla's in partjes. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit en snijd in repen. Hak de koriander fijn, pers het sap uit één limoen en snijd de ander in partjes.
  3. 3. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de zoete aardappel samen met de helft van de kruidenmix kort aan. Verdeel vervolgens over één helft van een bakplaat met bakpapier en bak in het midden van de oven in 20 minuten gaar en goudbruin. Haal na 15 minuten de bakplaat uit de oven, verdeel de tortilla partjes over de andere helft van de bakplaat, bestrijk met olijfolie en bak in de oven in 5 minuten knapperig en goudbruin. Laat beiden iets afkoelen.
  4. 4. Verhit ondertussen dezelfde pan en bak het rundergehakt rul. Voeg de maïs en de resterende kruidenmix toe en bak het geheel in 8 minuten gaar. Laat iets afkoelen.
  5. 5. Meng de sla met de rode ui, de tomaat, het limoensap en de koriander tot een frisse salade.
  6. 6. Meng tot slot het gehakt en de zoete aardappel door de salade. Serveer de salade in de Brabantia saladeschaal en garneer met de avocado en de limoenpartjes. Serveer met de tortillachips.
  7. Tip: Lekker met zure room.
  8. Serveertip: Serveer de salade met een koude Corona met limoen!

    Voedingswaarde

  • Kcal 753
  • Eiwit 37 g
  • Koolhydraten 71 g
  • waarvan suikers 8
  • Vet 34 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 12
  • Vezels 13