
Burrito salade met tortilla chips uit de oven
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
olijfolie
500 gram trostomaten
2 stuks kropsla
500 gram rundergehakt
4 stuks tortillawraps
1 zakje kruidenmix
140 gram maïskorrels
2 stuks avocado's
1 stuk rode ui
2 stuks zoete aardappelen
2 stuks limoenen
20 gram koriander
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Pel en snijd de rode ui in dunne halve ringen. Was de zoete aardappel en snijd in partjes. Was de sla en snijd in grove stukken. Snijd de tomaat in blokjes en de tortilla's in partjes. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit en snijd in repen. Hak de koriander fijn, pers het sap uit één limoen en snijd de ander in partjes.
3. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de zoete aardappel samen met de helft van de kruidenmix kort aan. Verdeel vervolgens over één helft van een bakplaat met bakpapier en bak in het midden van de oven in 20 minuten gaar en goudbruin. Haal na 15 minuten de bakplaat uit de oven, verdeel de tortilla partjes over de andere helft van de bakplaat, bestrijk met olijfolie en bak in de oven in 5 minuten knapperig en goudbruin. Laat beiden iets afkoelen.
4. Verhit ondertussen dezelfde pan en bak het rundergehakt rul. Voeg de maïs en de resterende kruidenmix toe en bak het geheel in 8 minuten gaar. Laat iets afkoelen.
5. Meng de sla met de rode ui, de tomaat, het limoensap en de koriander tot een frisse salade.
6. Meng tot slot het gehakt en de zoete aardappel door de salade. Serveer de salade in de Brabantia saladeschaal en garneer met de avocado en de limoenpartjes. Serveer met de tortillachips.
Tip: Lekker met zure room.
Serveertip: Serveer de salade met een koude Corona met limoen!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3158 Kj
Calorieën
753 kcal
Vetten
34 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
71 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
13 gram
Eiwitten
37 gram