

Butter chicken curry
4 pers.
ca. 30 min
6.27 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Kipfilet
2 eetlepel Griekse
2 eetlepel Garam masala
1 eetlepel Zonnebloemolie
4 tenen Knoflook
1 theelepel Gember
1 theelepel Kurkuma
2 theelepel Komijn
1 eetlepel Tomatenpuree
200 ml Passata
300 gram Rijst
150 ml Slagroom
100 gram Roomboter
Bereidingswijze
1. Snij de kipfilet in blokjes, breng op smaak met zout en meng met de Griekse yoghurt en 1 el garam masala.
2. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kip op hoog vuur aan tot goudbruin. Haal de kip uit de pan en voeg de fijngehakte knoflook, gember, kurkuma, komijnpoeder en overige el garam masala toe en roer een minuut door. Voeg de tomatenpuree toe en bak ook dit een minuut mee.
3. Voeg 250 ml water en de passata toe, laat de saus 15 minuten pruttelen om in te koken.
4. Voeg de slagroom en de kip toe aan de saus, laat 10 minuten pruttelen. Voeg als laatste de boter toe aan de saus. Roer door tot alles goed gemengd is en breng indien nodig verder op smaak met zout.
5. Kook intussen de rijst zoals op de verpakking vermeld staat gaar.
6. Dien de butter chicken op met rijst en optioneel verse koriander.
Meer recepten in de categorie