
Butter chicken met bloemkool en cashewnoten
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
44.83 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Gele ui
2 tenen Knoflook
3 centimeter Gember
1 bosje Koriander
600 gram Kipfilet
2 stuks Paprika
75 gram Roomboter
140 gram Fairtrade original
600 gram Bloemkoolroosjes
400 ml Kokosmelk
350 ml Tomato frito
75 gram Cashewnoten
4 stuks Naanbrood
Bereidingswijze
1. Verwijder de schil van de ui, knoflook en gember, en snijd in grove stukken. Snijd de koriandersteeltjes los van de blaadjes, en leg de blaadjes apart. Hak de ui met de knoflook, gember, koriandersteeltjes en de helft van de korianderblaadjes in een keukenmachine fijn. Snijd de kipfilet in stukjes van ongeveer 4 x 4 centimeter en de paprika in reepjes.
2. Verwarm een hapjespan met de roomboter en fruit hierin het uimengsel tot het begint te geuren, ongeveer 3-5 minuten. Voeg de kip toe en bak de kip rondom bruin. Voeg nu ook de paprika en currypasta toe en bak nog 5 minuten mee.
3. Verwarm ondertussen een ruime koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de bloemkoolroosjes goudbruin, ongeveer 5-10 minuten. Voeg de bloemkool met de kokosmelk en tomato frito toe aan de hapjespan en breng aan de kook. Draai het vuur iets lager en laat zonder deksel op de pan 15-20 minuten sudderen.
4. Hak de cashewnoten en resterende korianderblaadjes grof. Verwarm de naanbroden volgens de bereidingswijze op de verpakking. Schep de curry in 4 diepe borden of kommen, garneer met de koriander en cashewnoten. Serveer met het naanbrood.
Meer recepten in de categorie