
Butterscotch trifle
6 pers.
ca. 90 min
Hollands
Ingrediënten
100 g stroop
35 g roomboter
85 g lichte basterdsuiker
250 ml slagroom
1 zakje mix voor banket bakkersroom (140 g)
600 ml volle melk
6 plakjes cake
2 el zoete sherry (of madeira)
2 bananen
1 zakje vanillesuiker
25 g pecannoten
Extra: 6 wijnglazen
Bereidingswijze
Voorbereiden (tot 2 dagen van te voren):
1. Verhit voor de butterscotch saus de stroop, boter en suiker op laag vuur in een steelpan. Roer af en toe. Laat 5 min. zachtjes koken. Verhit 100 ml slagroom in een andere pan en schenk deze bij de hete saus. Pas op, het kan spetteren! Roer goed en doe over in een kom. Laat 15 min. afkoelen en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
2. Maak de banketbakkersroom met de melk volgens de aanwijzing op de verpakking
Inpakken: butterscotch saus banketbakkersroom plakjes cake sherry slagroom (150 ml) vanillesuiker pecannoten wijnglazen
Ter plekke bereiden:
1. Vul de bodems van de wijnglazen met de plakjes cake en druppel de sherry erover.
2. Snijd de bananen in plakjes en verdeel over de cake. Lepel hierop een laag butterscotch saus en een laag banketbakkersroom. Klop de slagroom lobbig met de vanillesuiker. Verdeel over de glazen en garneer met pecannoten.
Variatietip!
Tip: Wil je geen alcohol in het dessert gebruiken? Vervang de sherry of madeira door 2 eetlepels appel diksap.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
650 kcal
Vetten
34 gram
Koolhydraten
77 gram
Eiwitten
8 gram