Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Butterscotch trifle

Butterscotch trifle

Ingrediënten

  • 100 g stroop
  • 35 g roomboter
  • 85 g lichte basterdsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje mix voor banket bakkersroom (140 g)
  • 600 ml volle melk
  • 6 plakjes cake
  • 2 el zoete sherry (of madeira)
  • 2 bananen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 25 g pecannoten
  • Extra: 6 wijnglazen
Butterscotch trifle product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 90 minuten
Recipes/Persons 6 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden (tot 2 dagen van te voren):
  2. 1. Verhit voor de butterscotch saus de stroop, boter en suiker op laag vuur in een steelpan. Roer af en toe. Laat 5 min. zachtjes koken. Verhit 100 ml slagroom in een andere pan en schenk deze bij de hete saus. Pas op, het kan spetteren! Roer goed en doe over in een kom. Laat 15 min. afkoelen en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
  3. 2. Maak de banketbakkersroom met de melk volgens de aanwijzing op de verpakking
  4. Inpakken: butterscotch saus banketbakkersroom plakjes cake sherry slagroom (150 ml) vanillesuiker pecannoten wijnglazen
  5. Ter plekke bereiden:
  6. 1. Vul de bodems van de wijnglazen met de plakjes cake en druppel de sherry erover.
  7. 2. Snijd de bananen in plakjes en verdeel over de cake. Lepel hierop een laag butterscotch saus en een laag banketbakkersroom. Klop de slagroom lobbig met de vanillesuiker. Verdeel over de glazen en garneer met pecannoten.

Variatie

Tip: Wil je geen alcohol in het dessert gebruiken? Vervang de sherry of madeira door 2 eetlepels appel diksap.

    Voedingswaarde

  • Kcal 650
  • Eiwit 8 g
  • Koolhydraten 77 g
  • Vet 34 g