
Caesar burgers
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk kropsla
4 stuks kaiserbroodjes
4 plakken oude kaas
8 plakjes bacon
280 gram gerookte kipfilets
2 stuks eieren
2 stuks avocado's
1 stuk citroen
4 eetlepels mayonaise
1 stuk rode ui
2 stuks broccoli
Bereidingswijze
1. Pel de rode ui en snijd in ringen. Was de bladeren van de kropsla. Snijd de broccoli in roosjes, de gerookte kip in plakken en pers het sap uit de citroen. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit en snijd in reepjes. Snijd de kaiserbroodjes open.
2. Breng een pannetje met water aan de kook, kook de eieren 6 minuten en laat schrikken. Pel en prak fijn met behulp van een vork. Breng op smaak met wat peper.
3. Breng opnieuw een pan met water aan de kook en kook de broccoli 4 minuten.
4. Meng de mayonaise met het citroensap tot een gladde saus.
5. Verhit een koekenpan en bak de bacon in 8 minuten knapperig. Keer regelmatig om.
6. Bestrijk de binnenkant van de kaiserbroodjes met de citroenmayonaise, leg er 2 bladen kropsla bovenop. Volg met een plak kaas, de rode uienringen, een aantal plakken gerookte kip, de avocado en de bacon. Sluit af met een flinke lepel ei en het kapje.
7. Verdeel de burgers over de borden en serveer met de broccoli.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2856 Kj
Calorieën
681 kcal
Vetten
44 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
7 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
35 gram