
Caesar salade pizza met krokante kip
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
28.91 voor 4 pers.
Ingrediënten
150 ml Caesardressing
100 ml Halfvolle yoghurt
2 stuks Pizzabodem
250 gram Mozzarella
100 gram Parmezaanse kaas
250 gram Cherrytomaten
4 stuks Kipkrokantschnitzel
2 stuks Little gem
1 Plant Basilicum
2 eetlepel Citroensap
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Meng de dressing met de yoghurt en besmeer de pizzabodems met tweederde van het mengsel. Houd een centimeter aan de randen vrij en bewaar de rest van de dressing.
2. Scheur de mozzarella in stukken, schaaf dunne flakes van de Parmezaanse kaas en halveer de cherrytomaatjes. Verdeel de mozzarella, de helft van de Parmezaanse kaas en de cherrytomaatjes over de pizzabodems. Bak de bodems volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar en goudbruin.
3. Verwarm ondertussen een ruime of twee kleinere koekenpannen op middelhoog vuur met een scheut olijfolie. Bak hierin de kipkrokantschnitzels goudbruin en krokant.
4. Verwijder de uiteindes van de little gem en hak de basilicumblaadjes grof. Meng de sla met de basilicum, resterende dressing, citroensap en Parmezaanse kaas. Breng op smaak met een snuf zout en peper.
5. Snijd de kipkrokantschnitzels in reepjes. Haal de pizza’s uit de oven en top met de salade en krokante kip. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie