
Caesar salade wraps
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
6 stuks tortillawraps
3 stuks kipschnitzels
100 ml yoghurt
75 gram oude kaas
400 gram tuinerwten
150 gram veldsla
2 stuks avocado's
1 stuk groentebouillon
2 teentjes knoflook
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook en kook de tuinerwten 3 minuten. Giet af in een vergiet en spoel na met koud water.
2. Pel en pers de teentjes knoflook. Voeg de tuinerwten samen met de yoghurt en de knoflook in een kom, verkruimel het bouillonblokje erboven en pureer met een staafmixer tot een gladde crème. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
3. Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in plakjes. Schaaf met een kaasschaaf krullen van de oude kaas.
4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kipkrokantschnitzels in 6 minuten rondom goudbruin. Veeg de pan voorzichtig schoon met een vel keukenpapier. Verhit opnieuw een scheutje olie in dezelfde pan en bak de tortillawraps in circa 2 minuten rondom zacht en goudbruin.
5. Snijd de kipkrokantschnitzels in gelijke reepjes. Verdeel de crème van tuinerwten samen met de veldsla, de kip, de avocado's en de oude kaas over de tortillawraps en rol of vouw ze dicht.
6. Snijd de wraps schuin doormidden en verdeel ze over de borden.
Tip: extra lekker met een gekookt eitje en uitgebakken ontbijtspek.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2913 Kj
Calorieën
696 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
49 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
63 gram