
Caesarsalade met gegrilde kip en frisse yoghurtdressing
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
32.48 voor 4 pers.
Ingrediënten
100 gram Ontbijtspek
4 stuks Eieren
2 eetlepel Mayonaise
2 eetlepel Volle yoghurt
2 theelepel Citroensap
1 theelepel Zaanse mosterd
4 stuks Ansjovisfilets
2 stuks Avocado's
2 sneetjes Witbrood
1 stuk Hele gegrilde kip
2 stuks Kropsla (klein)
80 gram Parmezaanse kaas flakes
Bereidingswijze
1. Bak het ontbijtspek in een droge pan krokant op middelhoog vuur en snijd in stukjes. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de eieren 6 minuten. Laat de eieren schrikken onder de koude kraan en pel ze.
2. Meng de mayonaise met de yoghurt, het citroensap en de mosterd, en breng op smaak met zwarte peper. Hak de ansjovisfilets fijn en snijd de avocado’s in plakjes. Rooster de boterhammen krokant en snijd in blokjes. Snijd het vlees van de kip los en snijd in stukjes.
3. Verwijder de buitenste bladeren van de sla, haal de resterende slabladeren los van de kroppen en scheur in grove stukken. Meng met dressing naar smaak, de ansjovis, avocado, croutons, de kip en Parmezaanse kaas flakes. Halveer de eieren en serveer bij de Caesarsalade.
Meer recepten in de categorie