
Caesarsalade met krokante kip
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
28.26 voor 4 pers.
Ingrediënten
400 gram Bloemkool
1 stuk Sjalot
1 stuk Courgette
2 stuks Little gem
8 eetlepel Caesardressing
2 theelepel Citroensap
1 bosje Peterselie
600 gram Kipfilethaasjes gepaneerd
50 gram Parmezaanse kaas flakes
1 stuk Meergranen stokbrood
Bereidingswijze
1. Snijd de bloemkool in flinterdunne plakken. Snijd de sjalot in flinterdunne ringen. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de courgette. Snijd het kontje van de little gem en haal de blaadjes los. Meng de dressing met het citroensap en 2 eetlepels water. Hak de peterselie fijn.
2. Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie. Bak hierin de kipfilethaasjes aan beide kanten goudbruin en krokant.
3. Meng ondertussen de bloemkool met de sjalot, courgette, little gem, dressing, de helft van de Parmezaanse kaas en de helft van de peterselie. Verdeel over vier borden en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de resterende Parmezaanse kaas en peterselie.
4. Snijd het stokbrood in plakjes. Verdeel de kipfilethaasjes over de salade en serveer met het stokbrood.
Meer recepten in de categorie