
Caesarsalade met witlof
4 pers.
ca. 35 min
Ingrediënten
1 bonkje sesam (Korenlanders van PLUS a 80 g)
1 teen knoflook
3 eetlepels PLUS olijfolie traditioneel
Fijngesneden ansjovissen (blikje a 46 g)
3 eetlepels Zaanse mayonaise
1 theelepel PLUS grove mosterd
2 eetlepels karnemelk (Biologisch PLUS)
2 eetlepels PLUS extra vierge olijfolie
200 gram extra belegen 50+ (Klaverland Boerenbuiten van PLUS)
halve citroen
2 eieren (Biologisch PLUS)
5 stronkjes PLUS witlof
2 eetlepels peterselie (Biologisch PLUS in pot)
Bereidingswijze
1 Breek 1 bonkje sesam (Korenlanders van PLUS a 80 g) in stukjes van 1,5 cm en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Pers 1 teen knoflook boven een kommetje met 3 eetlepels PLUS olijfolie traditioneel en voeg naar smaak zout toe. Besprenkel het brood met de knoflookolie en rooster ze in een voorverwarmde oven op 200 graden in ca. 15 min. goudbruin en krokant. Laat afkoelen op een rooster.
2 Maak ondertussen een dressing van 2 fijngesneden ansjovissen (blikje a 46 g), 3 eetlepels Zaanse mayonaise, 1 theelepel PLUS grove mosterd, 2 eetlepels karnemelk (Biologisch PLUS), 2 eetlepels PLUS extra vierge olijfolie en rasp 100 gram extra belegen 50+ (Klaverland Boerenbuiten van PLUS). Rasp de gele schil van een halve citroen erboven, pers de vrucht uit en voeg het sap toe aan de dressing. Breng op smaak met peper.
3 Kook 2 eieren (Biologisch PLUS) in 6 tot 7 minuten half hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze in de lengte.
4 Snijd de harde onderkant af van 5 stronkjes PLUS witlof, pel de bladeren los en verdeel ze over een schaal. Maak met de kaasschaaf mooie flakes van 100 gram extra belegen 50+ (Klaverland Boerenbuiten van PLUS). Verdeel de dressing erover, bestrooi met de croutons en de kaas, verdeel de rest van de uitgelekte ansjovis erover en maak af met de halve gekookte eieren. Garneer af met 2 eetlepels peterselie (Biologisch PLUS in pot).
Meer recepten in de categorie