

Caesarwraps met krokant spek
Lunch
4 pers.
ca. 20 min
Gezond
10.87 voor 4 pers.
Ingrediënten
120 gram Ontbijtspek
4 stuks Eieren
3 stuks Ansjovis
1 eetlepel Parmezaanse kaas
2 theelepel Citroensap
8 eetlepel Mayonaise
200 gram Vegetarische wokstukjes
1 stuk Sjalot
1 helft IJsbergsla
1 Kwart Komkommer
1 stuk Avocado
4 stuks Medium tortilla's
Bereidingswijze
1. Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin het ontbijtspek krokant in zijn eigen vet. Laat uitlekken op keukenpapier.
2. Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Kook hierin de eieren 6 minuten en laat schrikken onder de koude kraan. Hak de ansjovis fijn en meng met de Parmezaanse kaas en citroensoep door de mayonaise. Breng op smaak met zwarte peper.
3. Verwarm de koekenpan met het spekvet op middelhoog vuur en bak hierin de vegetarische wokstukjes goudbruin. Snijd de sjalot in dunne ringen en scheur de ijsbergsla in stukken.
4. Snijd de komkommer in halve maantjes en breng op smaak met peper en zout. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakjes. Breng op smaak met peper en zout.
5. Pel de eieren en snijd elk in zes partjes. Besmeer de tortilla’s met de ansjovismayonaise en beleg met de sla, spek, avocado, komkommer, ei, sjalot en wokstukjes. Rol ze voorzichtig dicht en halveer. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie