
Cajun visburger
4 pers.
ca. 30 min
Mexicaans
Ingrediënten
400 g kabeljauwfilet, ontdooid (vriesvers)
1/2 zakje Silvo Cajun BBQ-mix voor marinade
100 g paneermeel
2 eieren
25 g bloem
3 el olie
4 witte bollen
1/4 komkommer, in plakjes
1 rode paprika, in dunne ringen EXTRA aluminium barbecueschaal, satéprikkers van minimaal 10 cm Voor de remouladesaus: 3 augurken
4 el mayonaise
1 sjalotje, fijngehakt
1/2 bakje dille, grof gehakt (à 20 g)
Bereidingswijze
Pureer de visfilet met de marinade-mix, 50 gram van het paneermeel en 1 ei. Vorm er 4 grote hamburgers van.
Klop het tweede ei goed los in een diep bord. Strooi de bloem en het paneermeel in 2 diepe borden en wentel de burgers achtereenvolgens door de bloem, ei en paneermeel.
Bak ze 10 minuten in de olie in de barbecueschaal op een matig hete barbecue. Keer ze regelmatig, zodat de buitenkanten goed krokant worden.
Rooster de snijkanten van de bollen kort op de barbecue tot ze licht geroosterd zijn. Hak 1 augurk fijn en snijd de andere 2 over de lengte in dunne plakken.
Meng, voor de remouladesaus, de mayonaise met de fijngehakte augurk, sjalot en de helft van de dille. Breng de saus op smaak met een mespuntje suiker, peper en eventueel zout.
Beleg de hamburgerbollen met de remouladesaus, komkommer, visburger, paprikaringen, de resterende plakjes augurk en de rest van de dille. Sluit af met de brooddeksel en prik eventueel vast met een satéprikker.
Variatietip!
Maak voor de kinderen kleine visburgertjes en laat ze hun eigen broodje beleggen. Zet hiervoor een PLUS Monkeybread, verschillende sausjes, rauwkost als komkommer, worteljulienne, paprika en ijsbergsla op tafel.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
615 kcal
Vetten
31 gram
Koolhydraten
52 gram
Eiwitten
30 gram