Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Cajun visburger

Cajun visburger

Ingrediënten

  • 400 g kabeljauwfilet, ontdooid (vriesvers)
  • 1/2 zakje Silvo Cajun BBQ-mix voor marinade
  • 100 g paneermeel
  • 2 eieren
  • 25 g bloem
  • 3 el olie
  • 4 witte bollen
  • 1/4 komkommer, in plakjes
  • 1 rode paprika, in dunne ringen EXTRA aluminium barbecueschaal, satéprikkers van minimaal 10 cm Voor de remouladesaus: 3 augurken
  • 4 el mayonaise
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 1/2 bakje dille, grof gehakt (à 20 g)
Cajun visburger product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pureer de visfilet met de marinade-mix, 50 gram van het paneermeel en 1 ei. Vorm er 4 grote hamburgers van.
  2. Klop het tweede ei goed los in een diep bord. Strooi de bloem en het paneermeel in 2 diepe borden en wentel de burgers achtereenvolgens door de bloem, ei en paneermeel.
  3. Bak ze 10 minuten in de olie in de barbecueschaal op een matig hete barbecue. Keer ze regelmatig, zodat de buitenkanten goed krokant worden.
  4. Rooster de snijkanten van de bollen kort op de barbecue tot ze licht geroosterd zijn. Hak 1 augurk fijn en snijd de andere 2 over de lengte in dunne plakken.
  5. Meng, voor de remouladesaus, de mayonaise met de fijngehakte augurk, sjalot en de helft van de dille. Breng de saus op smaak met een mespuntje suiker, peper en eventueel zout.
  6. Beleg de hamburgerbollen met de remouladesaus, komkommer, visburger, paprikaringen, de resterende plakjes augurk en de rest van de dille. Sluit af met de brooddeksel en prik eventueel vast met een satéprikker.

Variatie

Maak voor de kinderen kleine visburgertjes en laat ze hun eigen broodje beleggen. Zet hiervoor een PLUS Monkeybread, verschillende sausjes, rauwkost als komkommer, worteljulienne, paprika en ijsbergsla op tafel.

    Voedingswaarde

  • Kcal 615
  • Eiwit 30 g
  • Koolhydraten 52 g
  • Vet 31 g