
Calabaza en tacha
Nagerecht
6 pers.
ca. 10 min
Centraal-Amerikaans
Ingrediënten
1 pompoen (schoongeboend)
500 gram bruine basterdsuiker
5 eetlepels stroop
0.5 sinaasappels (in plakjes)
2 theelepels kaneelpoeder
Bereidingswijze
1. Snijd de oranje (hokkaido)pompoen in 12 parten en verwijder de pitten. Breng 1 liter water met de suiker, stroop, sinaasappel en kaneel aan de kook.
2. Voeg de pompoen toe en kook afgedekt circa 30 minuten op een lage stand.
3. Neem het deksel van de pan en kook nog circa 1 uur, tot de pompoen helemaal gaar en zacht is en de siroop is ingedikt.
4. Draai de parten pompoen halverwege om zodat ze gelijkmatig garen.
5. Lekker met een bolletje roomijs of slagroom.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
380 kcal
Koolhydraten
93 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
1 gram
Meer recepten in de categorie