
Camembert met rood fruit en tijm
4 pers.
ca. 35 min
Ingrediënten
1 camembert (250 g, Le Rustique)
½ bakje zacht fruitmix (250 g)
3 el rode port
4 takjes tijm
Mixer
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de plastic verpakking van de kaas en snijd de bovenkant eraf. Zet de kaas terug in het doosje en zet in een ovenschaal. Ris de blaadjes van de tijm (houd 1 takje over voor garnering) en strooi ze over de kaas. Bak de kaas ca. 20 min. in de oven.
2 Breng het fruit met de port in een steelpan aan de kook en kook 5 min. op laag vuur. Schep de saus over de kaas en garneer met tijm. Lekker met kerstbroodjes (PLUS Feestmoment) of geroosterde sneetjes rozijnen-krentenbrood (PLUS).
Variatietip!
Check of het bakje van de camembert stevig genoeg is en vastgeniet. Zo niet, zet er zelf een paar nietjes in of zet de kaas in een passend ovenschaaltje.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
195 kcal
Vetten
12 gram
Koolhydraten
6 gram
Eiwitten
13 gram
Meer recepten in de categorie