
Cranberrybrownies
Bakken
12 pers.
ca. 50 min
Amerikaans
Ingrediënten
225 g pure chocolade, grofgehakt
225 g ongezouten roomboter
150 g cranberry’s
315 g suiker
½ tl kaneel
3 eieren
150 g zelfrijzend bakmeel
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Laat in een steelpan met dikke bodem op een lage stand de boter met de chocolade smelten. Roer glad en neem de pan van de warmtebron.
Meng de cranberry’s met 15 g suiker en de kaneel.
Klop met de mixer of in de keukenmachine de eieren met de resterende 300 g suiker dik en romig. Roer de chocoladeboter langzaam door het dooiermengsel. Zeef er in 2 porties het bakmeel boven en schep het luchtig door het chocoladebeslag.
Schenk het beslag in de vorm en verdeel de cranberry’s in stervorm erover. Bak de brownie in de voorverwarmde oven 30 min, tot de bovenkant net stevig en krokant is. De binnenzijde is dan nog zacht en smeuïg.
Laat de brownie in de vorm afkoelen tot kamertemperatuur. Haal de afgekoelde brownie uit de vorm en snijd in 12 repen.
Variatietip
Bestrooi met een beetje cacaopoeder.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
382 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
53 gram
Waarvan suikers
30 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
5 gram
Zout
0.10 gram