1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Cannelloni met aubergine, tomaat en ricotta

Cannelloni met aubergine, tomaat en ricotta

Cannelloni met aubergine, tomaat en ricotta product foto
  • Ingredienten:

  • 1 aubergine, in 8 dunne plakken
  • 6 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 pakje tomatenblokjes basilicum en oregano (390 g)
  • 1 pak verse lasagnebladen (200 g, aan één stuk)
  • 1 bakje ricotta (250 g)
  • 1 zakje Parrano (100 g)
  • EXTRA keukenpapier, 4 ovenschaaltjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrooi de aubergineplakken aan beide kanten met zout. Laat 15 minuten liggen en dep ze droog met keukenpapier. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan, bak de helft van de aubergineplakken aan beide kanten op middelmatig hoog vuur goudbruin. Herhaal met de andere helft.
Fruit de ui en knoflook 5 minuten in 2 eetlepels olie zonder te kleuren en voeg de tomatenblokjes toe. Kook de saus circa 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Roer de helft van de Parrano door de ricotta. Breng op smaak met zout en peper.
Rol het lasagnevel uit en snijd in 8 gelijke stukken. Verdeel de ricotta op de pastavelletjes. Leg er een plak aubergine op en rol op. Leg in elk ovenschaaltje 2 cannelloni. Schep de tomatensaus eroverheen en bestrooi met de resterende kaas.
Plaats de ovenschaaltjes in het midden van de oven en bak in circa 35 minuten goudbruin en gaar. Haal de schaaltjes uit de oven. Laat iets afkoelen en garneer eventueel met wat blaadjes basilicum.
Menugang
Buffetgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 19 g
  • koolhydraten
  • 37 g
  • vet
  • 37 g
  • Kcal
  • 585
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie