
Cannelloni met basilicum-rozemarijnpesto
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Mediterraans
Ingrediënten
1 eetlepel olijfolie
200 gram pompoenen (in kleine blokjes)
250 gram ricotta
150 gram gekookte beenham (in dunne reepjes)
6 eetlepels pesto
16 cannelloni
150 milliliter room
1 ei
20 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
Bereidingswijze
1. Verhit de olie en roerbak hierin de pompoen of de courgette in 5-8 minuten goudbruin en gaar. Schep in een kom en laat wat afkoelen. Schep de ricotta, ham en pesto erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
2. Verwarm de oven voor op 180°C. Vul met behulp van een theelepel de cannelloni met het ricottamengsel en leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel wat je over hebt van het mengsel rondom de cannelloni.
3. Klop de room goed los met het ei en de Parmezaanse kaas en giet dit gelijkmatig over de cannelloni. Maal er nog wat peper over. Dek af met folie en bak circa 20 minuten in het midden van de oven.
4. Verwijder het folie en gratineer de bovenkant van de cannelloni in circa 10 minuten. Lekker met een groene salade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
625 kcal
Vetten
34 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
49 gram
Eiwitten
29 gram
Meer recepten in de categorie