
Cannelloni met spinazie en ricotta
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
250 gram cannelloni (pasta)
500 gram rundergehakt
600 gram verse spinazie
250 gram pastasaus tomaat
2 teentjes knoflook
200 gram ricotta
50 gram parmezaanse kaas
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Pel en pers de knoflook. Rasp de parmezaanse kaas.
3. Verhit een scheutje olie in een diepe pan en bak de spinazie samen met de knoflook tot deze geslonken is. Laat iets afkoelen, knijp het overtollige vocht eruit en meng met het gehakt, de ricotta en de parmezaanse kaas. Breng op smaak met zwarte peper.
4. Vul de cannelloni's met het gehakt-spinaziemengsel en leg in een ingevette ovenschaal. Verdeel de tomatensaus eroverheen en bak in de oven in 45 minuten gaar.
5. Garneer met parmezaanse kaas.
Tip: Garneer ook met wat verse basilicumblaadjes!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2875 Kj
Calorieën
683 kcal
Vetten
32 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
49 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
48 gram
Meer recepten in de categorie