Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Cannelloni met spinazie en ricotta

Cannelloni met spinazie en ricotta

Ingrediënten

  • 250 gram cannelloni (pasta)
  • 500 gram rundergehakt
  • 600 gram verse spinazie
  • 250 gram pastasaus tomaat
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram ricotta
  • 50 gram parmezaanse kaas
Cannelloni met spinazie en ricotta product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Pel en pers de knoflook. Rasp de parmezaanse kaas.
  3. 3. Verhit een scheutje olie in een diepe pan en bak de spinazie samen met de knoflook tot deze geslonken is. Laat iets afkoelen, knijp het overtollige vocht eruit en meng met het gehakt, de ricotta en de parmezaanse kaas. Breng op smaak met zwarte peper.
  4. 4. Vul de cannelloni's met het gehakt-spinaziemengsel en leg in een ingevette ovenschaal. Verdeel de tomatensaus eroverheen en bak in de oven in 45 minuten gaar.
  5. 5. Garneer met parmezaanse kaas.
  6. Tip: Garneer ook met wat verse basilicumblaadjes!

    Voedingswaarde

  • Kcal 683
  • Eiwit 48 g
  • Koolhydraten 49 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 32 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 17
  • Vezels 7