

Cannelloni met spinazie en ricotta
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Vegetarisch
11.43 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Gele uien
690 gram Passata
900 gram Diepvriesspinazie
2 theelepel Citroenrasp
1 Mespunt Nootmuskaat
250 gram Ricotta
250 gram Cannelloni
150 ml Kookroom
60 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur en fruit hierin de ui gedurende 5 minuten. Verwarm ondertussen de passata in een aparte pan.
2. Voeg de spinazie toe aan de ui en breng op smaak met de citroenrasp, nootmuskaat, peper en zout. Bak een paar minuten, draai het vuur uit en stort op een snijplank. Hak fijn. Doe de spinazie terug in de pan en meng de ricotta erdoor.
3. Vet een ovenschaal in met olijfolie en verdeel een dunne laag van de passata over de schaal. Vul de cannellonirolletjes met het spinaziemengsel, gebruik hiervoor een lepel of spuitzak. Leg de rolletjes zij aan zij in de ovenschaal en bedek met de resterende passata. Verdeel er ook de kookroom en Parmezaanse kaas over. Bak de cannelloni ongeveer 35 minuten in de oven tot de pasta gaar is en de bovenkant goudbruin kleurt.
Meer recepten in de categorie