Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Cannelloni met spinazie en ricotta

Cannelloni met spinazie en ricotta

Ingrediënten

  • 1 gele ui
  • 690 g passata
  • 900 g diepvriesspinazie (ontdooid)
  • 2 tl citroenrasp
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 250 g ricotta
  • 250 g cannelloni
  • 150 ml kookroom
  • 60 g Parmezaanse kaas, geraspt
Cannelloni met spinazie en ricotta product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur en fruit hierin de ui gedurende 5 minuten. Verwarm ondertussen de passata in een aparte pan.
  2. 2. Voeg de spinazie toe aan de ui en breng op smaak met de citroenrasp, nootmuskaat, peper en zout. Bak een paar minuten, draai het vuur uit en stort op een snijplank. Hak fijn. Doe de spinazie terug in de pan en meng de ricotta erdoor.
  3. 3. Vet een ovenschaal in met olijfolie en verdeel een dunne laag van de passata over de schaal. Vul de cannellonirolletjes met het spinaziemengsel, gebruik hiervoor een lepel of spuitzak. Leg de rolletjes zij aan zij in de ovenschaal en bedek met de resterende passata. Verdeel er ook de kookroom en Parmezaanse kaas over. Bak de cannelloni ongeveer 35 minuten in de oven tot de pasta gaar is en de bovenkant goudbruin kleurt.