
Cannelloni met zoete ricottavulling en chocoladesaus
Nagerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
8 lasagnevellen (gedroogde)
50 gram blanke hazelnoten
200 gram ricotta
1 eetlepel vloeibare honing
2 eetlepels sinaasappelmarmelade
100 gram frambozen
100 milliliter slagroom
100 gram pure chocolade
Bereidingswijze
1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de lasagnevellen per 4 in circa 7 minuten beetgaar. Neem ze uit het water en spoel ze onder koud water af. Leg ze op een natgemaakte plastic snijplank en dek af met plasticfolie tot later gebruik.
2. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en hak ze grof.
3. Roer de ricotta los met de honing en sinaasappelmarmelade en schep er voorzichtig de frambozen doorheen. Zet tot later gebruik in de koelkast.
4. Verwarm voor de saus de slagroom met de chocolade en roer dit tot een zijdezachte saus. Laat de saus niet koken.
5. Verdeel de ricotta over de 8 lasagnevelletjes en rol ze losjes op. Leg ze per twee op een dessertbordje en giet er de warme chocoladesaus over.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
575 kcal
Vetten
34 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
52 gram
Eiwitten
13 gram
Meer recepten in de categorie