
Canneloni met spinazie
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
12 lasagnevellen
1 pak diepvriesspinazie à la crème (ontdooid)
200 gram verse roomkaas met knoflook (verkruimeld)
4 sneeën oud witbrood (verkruimeld, zonder korst)
4 eetlepels olijfolie
1 pot tomatensaus
100 gram belegen kaas (geraspt)
Bereidingswijze
1. Kook de lasagnevellen in ruim kokend water met wat zout met een paar tegelijk volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Schep ze uit de pan en laat ze op een keukendoek uitlekken.
2. Vermeng de spinazie met de roomkaas. Schep het broodkruim door het spinaziemengsel. Breng op smaak met wat zout en peper.
3. Verwarm de oven voor op 200°C.
4. Bestrijk een passende lage ovenschaal met de helft van de olijfolie. Verdeel de spinazievulling over de lasagnevellen en rol ze op. Leg ze in de ingevette ovenschaal.
5. Schep er de warme tomatensaus over en bestrooi met de geraspte kaas.
6. Bedruppel met de resterende olie en zet de schaal circa 15 minuten in de voorverwarmde oven. Dek af met een velletje aluminiumfolie als de kaas te snel kleurt.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
840 kcal
Vetten
46 gram
Waarvan verzadigd vet
21 gram
Koolhydraten
78 gram
Eiwitten
24 gram
Meer recepten in de categorie