

Canneloni met zalm
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
9.94 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 eetlepel Olijfolie
600 gram Spinazie
2 tenen Knoflook
150 gram Ricotta
200 gram Zalmfilet
16 Blaadjes Lasagne
40 gram Roomboter
40 gram Tarwebloem
400 ml Halfvolle melk
100 gram Geraspte mozzarella
Bereidingswijze
1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de spinazie tot deze geslonken is. Hak intussen de knoflook fijn en voeg deze op het einde toe. Bak een minuut mee en laat dan afkoelen.
2. Meng de afgekoelde spinazie met de ricotta, breng op smaak met peper en zout.
3. Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe, laat 2 minuten al roerend meegaren. Voeg dan beetje bij beetje al roerend de melk toe, tot je een saus hebt. Breng op smaak met peper en zout.
4. Snij intussen de zalm in blokjes, breng op smaak met peper en zout, en verwarm de oven voor op 180 graden.
5. Verdeel wat van het spinaziemengsel aan 1 zijde van een lasagne blad en verdeel ook wat zalm hierop. Rol op en leg in een ingevette ovenschaal. Herhaal met de rest en verdeel de bechamelsaus over de lasagne rollen. Verdeel de geraspte mozzarella over de bechamelsaus en bak 30 minuten af in de oven.
6. Tip: Zijn de lasagnevellen stug en moeilijk op te rollen? Kook ze dan eerst een minuut voor.
Meer recepten in de categorie