Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Caponata met ossenhaas

Caponata met ossenhaas

Ingrediënten

  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stuks uien
  • 200 gram ossenhaas
  • 2 stuks aubergines
  • 400 gram tomatenblokjes in blik
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 handje olijven
  • 50 ml rode wijnazijn
  • 1 plant basilicum
  • 1 stuk ciabattabroodje
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
Caponata met ossenhaas product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en snijd de ui in ringen, hak de knoflook fijn en snijd de bleekselderij en aubergine in kleine blokjes. Snijd de olijven in ringen.
  2. 2. Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie en bak de aubergine 10 minuten aan. Haal uit de pan en bewaar.
  3. 3. Verhit weer een scheutje olijfolie in dezelfde koekenpan en fruit de ui, de knoflook en de bleekselderij 1 minuut. Voeg de helft van de basilicumblaadjes, de olijven, de kappertjes, de kristalsuiker, de rode wijnazijn en de tomatenblokjes toe.
  4. 4. Bak de ossenhaas aan beide kanten 3 - 4 minuten. Laat 10 minuten in aluminiumfolie rusten en snijd daarna in dunne plakken.
  5. 5. Verdeel de caponata over de borden en serveer met de plakjes ossenhaas. Garneer met de basilicum en serveer met de ciabatta.

    Voedingswaarde

  • Kcal 236
  • Eiwit 17 g
  • Koolhydraten 27 g
  • waarvan suikers 13
  • Vet 6 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 7