
Caponata met ossenhaas
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
2 stengels bleekselderij
2 teentjes knoflook
2 stuks uien
200 gram ossenhaas
2 stuks aubergines
400 gram tomatenblokjes in blik
2 eetlepels kappertjes
1 handje olijven
50 ml rode wijnazijn
1 plant basilicum
1 stuk ciabattabroodje
2 eetlepels witte basterdsuiker
Bereidingswijze
1. Pel en snijd de ui in ringen, hak de knoflook fijn en snijd de bleekselderij en aubergine in kleine blokjes. Snijd de olijven in ringen.
2. Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie en bak de aubergine 10 minuten aan. Haal uit de pan en bewaar.
3. Verhit weer een scheutje olijfolie in dezelfde koekenpan en fruit de ui, de knoflook en de bleekselderij 1 minuut. Voeg de helft van de basilicumblaadjes, de olijven, de kappertjes, de kristalsuiker, de rode wijnazijn en de tomatenblokjes toe.
4. Bak de ossenhaas aan beide kanten 3 - 4 minuten. Laat 10 minuten in aluminiumfolie rusten en snijd daarna in dunne plakken.
5. Verdeel de caponata over de borden en serveer met de plakjes ossenhaas. Garneer met de basilicum en serveer met de ciabatta.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
994 Kj
Calorieën
236 kcal
Vetten
6 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
27 gram
Waarvan suikers
13 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
17 gram