Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Caponata plaattaart

Caponata plaattaart

Ingrediënten

  • 300 g volkoren speltmeel (biologisch)
  • 200 g roomboter, koud en in blokjes
  • 1 ei Beter Leven 2 sterren), gesplitst
  • 4 el olijfolie
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 500 g cocktailtrostomaten, in stukjes
  • 25 g blanke rozijnen
  • 2 el kappertjes
  • 15 blaadjes basilicum (plantje, biologisch)
  • 1 aubergine, in dunne plakken EXTRA keukenmachine (eventueel), vershoudfolie, bakpapier, grillpan, deegroller
Caponata plaattaart product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 65 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Meng het meel, de boter en eventueel een mespunt zout kort in de keukenmachine tot er een kruimeldeeg ontstaat. Dit kan ook met de hand. Voeg de eidooier, 3 el koud water en 2 el olijfolie toe en meng tot een samenhangend deeg. Is het te droog? Voeg dan nog een klein beetje water en extra olijfolie toe. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat minimaal 30 min. rusten in de koelkast.
  2. Verhit 2 el olijfolie in een wokpan en voeg de uien, knoflook en bleekselderij toe. Stoof ± 5 min. Voeg alle tomaat, rozijnen en kappertjes toe en laat de saus 12 min. zachtjes doorkoken. Voeg daarna 10 blaadjes basilicum toe en breng de saus op smaak met peper en zout.
  3. Verhit intussen de grillpan. Verdeel 2 el olijfolie over de plakken aubergine en gril ze aan beide kanten. Breng de aubergine op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. Neem het deeg uit de koelkast en rol het uit tussen 2 lagen bakpapier tot het deeg bijna de randen van het bakpapier raakt. Haal de bovenste laag bakpapier van het deeg en leg het deeg op een bakplaat. Verdeel het tomatenmengsel over het deeg en laat ± 2 cm rond de randen vrij. Verdeel de aubergine over de taart en vouw de randen om over het mengsel. Bak de taart in 20-­25 min. Garneer met de overgebleven blaadjes basilicum

Variatie

Voor erbij: Snij 1 komkommer in halve maantjes en ½ rode ui in dunne ringen. Doe ze in een kom samen met de blaadjes van 2 takjes dille en 60 ml wittewijnazijn. Breng op smaak met een beetje honing en eventueel zout.

    Voedingswaarde

  • Kcal 920
  • Eiwit 16 g
  • Koolhydraten 71 g
  • Vet 61 g