

Cappuccino brownies met meringue
dessert
12 pers.
ca. 20 min
Overig
9.11 voor 12 pers.
Ingrediënten
200 gram Pure chocolade
200 gram Roomboter
6 stuks Eieren
250 gram Suiker
1 eetlepel Oploskoffie
100 gram Patentbloem
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Hak of breek de chocolade in grove stukken. Snijd de boter in blokjes. Doe de chocolade met de boter in een kom en zet op een pan met heet water (au bain-marie). Smelt de chocolade en de boter terwijl je regelmatig roert. Laat iets afkoelen.
2. Klop ondertussen 4 van de eieren met 150 gram van de suiker luchtig. Meng de oploskoffie met een eetlepel heet water en meng vervolgens door het chocolademengsel. Giet het chocolade-koffiemengsel bij de luchtig geklopte eieren en spatel voorzichtig door elkaar. Spatel tot slot ook de bloem erdoor.
3. Vet een brownievorm in met boter of olie en giet het beslag erin. Bak de brownie 35-40 minuten in de oven. Haal de brownie uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
4. Splits de resterende eieren. Klop de eiwitten in een brandschone kom met de resterende suiker stijf en verdeel over de afgekoelde brownie. Heb je een bruléebrander? Kleur dan de bovenkant van het meringueschuim met de brander. Heb je geen brander? Verwarm dan de grillstand van de oven en zet de brownie met het schuim nog 3-5 minuten in de oven tot de bovenkant verkleurt.
Meer recepten in de categorie