
Caprese bruschetta met tomatensoep
4 pers.
ca. 15 min
Ingrediënten
2 zakjes tomatensoep
2 stuks mozzarella
4 sneetjes meergranenbrood
4 stuks tomaten
1 handje basilicum
50 ml balsamicoazijn
Bereidingswijze
1. Verwarm de soep volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Was en snijd de tomaten in gelijke plakken. Laat de bolletjes mozzarella uitlekken en snijd deze ook in gelijke plakken.
3. Breng ondertussen een steelpan met de balsamicoazijn aan de kook en laat op laag vuur inkoken tot de balsamicoazijn stroperig wordt.
4. Kwast de sneetjes brood in met een beetje olijfolie en toast het brood in een broodrooster goudbruin.
5. Beleg de toast met de plakjes tomaat, de mozzarella, de basilicum en de balsamico-stroop.
6. Verdeel de tomatensoep in kommen en serveer er de caprese bruschetta's bij.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1973 Kj
Calorieën
477 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
52 gram
Waarvan suikers
20 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
22 gram
Meer recepten in de categorie