

Caprese risotto met mozzarella, tomaat en basilicum
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
Italiaans
7.51 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Gele uien
2 tenen Knoflook
1 bosje Basilicum
250 gram Risottorijst
75 ml Witte wijn
1 Liter Kippenbouillon
1 stuk Rode paprika
3 stuks Trostomaten
300 gram Mozzarella
Bereidingswijze
1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Haal de basilicumblaadjes van de steeltjes en hak de steeltjes fijn. Leg de blaadjes apart tot gebruik.
2. Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui met de knoflook en basilicumsteeltjes. Breng op smaak met peper en zout.
3. Voeg de risotto toe en bak een paar minuten terwijl je continu roert. Blus af met de witte wijn en roer tot de wijn volledig is opgenomen. Giet een flinke scheut bouillon (ongeveer 200 ml) bij de risottorijst en roer wederom tot het vocht is opgenomen. Ga zo door tot de bouillon op is of totdat de rijst gaar is.
4. Snijd ondertussen de paprika in zo klein mogelijke blokjes. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie op laag vuur en bak hierin de paprikablokjes. Snijd ondertussen de tomaten in partjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd het tomatenvlees ook in kleine blokjes en bak mee met de paprika tot de risotto gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
5. Voeg het tomatenmengsel toe aan de risotto. Scheur de basilicumblaadjes en mozzarella in grove stukken. Roer de helft van de basilicum en mozzarella door de risotto. Schep in vier diepe borden en garneer met de resterende mozzarella en basilicum.
Meer recepten in de categorie