Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Caprese risotto met mozzarella, tomaat en basilicum

Caprese risotto met mozzarella, tomaat en basilicum

Ingrediënten

  • 1 stuk Gele uien
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 bosje Basilicum
  • 250 gram Risottorijst
  • 75 ml Witte wijn
  • 1 Liter Kippenbouillon
  • 1 stuk Rode paprika
  • 3 stuks Trostomaten
  • 300 gram Mozzarella
Caprese risotto met mozzarella, tomaat en basilicum product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Haal de basilicumblaadjes van de steeltjes en hak de steeltjes fijn. Leg de blaadjes apart tot gebruik.
  2. Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui met de knoflook en basilicumsteeltjes. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Voeg de risotto toe en bak een paar minuten terwijl je continu roert. Blus af met de witte wijn en roer tot de wijn volledig is opgenomen. Giet een flinke scheut bouillon (ongeveer 200 ml) bij de risottorijst en roer wederom tot het vocht is opgenomen. Ga zo door tot de bouillon op is of totdat de rijst gaar is.
  4. Snijd ondertussen de paprika in zo klein mogelijke blokjes. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie op laag vuur en bak hierin de paprikablokjes. Snijd ondertussen de tomaten in partjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd het tomatenvlees ook in kleine blokjes en bak mee met de paprika tot de risotto gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Voeg het tomatenmengsel toe aan de risotto. Scheur de basilicumblaadjes en mozzarella in grove stukken. Roer de helft van de basilicum en mozzarella door de risotto. Schep in vier diepe borden en garneer met de resterende mozzarella en basilicum.

    Voedingswaarde

  • Kcal 247
  • Eiwit 14 g
  • Koolhydraten 13 g
  • waarvan suikers 2
  • Vet 14 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 9
  • Vezels 1