
Caprese taco’s met Italiaanse gehaktballetjes
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
300 gram rundergehakt
400 gram Italiaanse roerbakgroente
400 gram pastasaus
2 teentjes knoflook
125 gram mozzarella
2 theelepels oregano
20 gram basilicum
1 stuk ei
50 gram paneermeel
200 gram trostomaten
75 gram rucola
240 gram tortillawraps
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pel en pers de knoflook. Snijd de tomaat in parten, scheur de mozzarella in stukjes en hak de basilicum fijn.
3. Kneed het gehakt samen met de oregano, het ei, de helft van de basilicum, de helft van de knoflook en de helft van het paneermeel tot een geheel. Draai hier balletjes van en rol tot slot door de resterende paneermeel.
4. Verhit een scheutje olie in de pan en bak de gehaktballetjes in 4 minuten rondom goudbruin. Zet het vuur laag en bak met de deksel op de pan in 8 minuten gaar.
5. Verhit ondertussen een scheutje olie in een diepe pan en fruit de knoflook. Voeg de roerbakgroenten en de pastasaus toe en bak het geheel al roerend 5 minuten door.
6. Meng de rucola met de tomaat, de overgebleven basilicum en de helft van de mozzarella tot een frisse salade.
7. Vul de wraps met een flinke lepel saus, volg met de gehaktballetjes en de overgebleven mozzarella. Leg de wraps (open, zoals een taco) tegen elkaar aan in een ingevette ovenschaal. Bak de caprese taco’s in de oven in 6 minuten goudbruin.
8. Verdeel de taco’s over de borden, schep er een lepel caprese salade bovenop en serveer met de resterende salade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2457 Kj
Calorieën
586 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
58 gram
Waarvan suikers
17 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
33 gram