Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Caprese taco’s met Italiaanse gehaktballetjes

Caprese taco’s met Italiaanse gehaktballetjes

Ingrediënten

  • 300 gram rundergehakt
  • 400 gram Italiaanse roerbakgroente
  • 400 gram pastasaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 gram mozzarella
  • 2 theelepels oregano
  • 20 gram basilicum
  • 1 stuk ei
  • 50 gram paneermeel
  • 200 gram trostomaten
  • 75 gram rucola
  • 240 gram tortillawraps
Caprese taco’s met Italiaanse gehaktballetjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pel en pers de knoflook. Snijd de tomaat in parten, scheur de mozzarella in stukjes en hak de basilicum fijn.
  3. Kneed het gehakt samen met de oregano, het ei, de helft van de basilicum, de helft van de knoflook en de helft van het paneermeel tot een geheel. Draai hier balletjes van en rol tot slot door de resterende paneermeel.
  4. Verhit een scheutje olie in de pan en bak de gehaktballetjes in 4 minuten rondom goudbruin. Zet het vuur laag en bak met de deksel op de pan in 8 minuten gaar.
  5. Verhit ondertussen een scheutje olie in een diepe pan en fruit de knoflook. Voeg de roerbakgroenten en de pastasaus toe en bak het geheel al roerend 5 minuten door.
  6. Meng de rucola met de tomaat, de overgebleven basilicum en de helft van de mozzarella tot een frisse salade.
  7. Vul de wraps met een flinke lepel saus, volg met de gehaktballetjes en de overgebleven mozzarella. Leg de wraps (open, zoals een taco) tegen elkaar aan in een ingevette ovenschaal. Bak de caprese taco’s in de oven in 6 minuten goudbruin.
  8. Verdeel de taco’s over de borden, schep er een lepel caprese salade bovenop en serveer met de resterende salade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 586
  • Eiwit 33 g
  • Koolhydraten 58 g
  • waarvan suikers 17
  • Vet 23 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 10
  • Vezels 6