Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Carbonarataart met ei en spekjes

Carbonarataart met ei en spekjes

Ingrediënten

  • 400 gram Spaghetti met ei
  • 300 gram Tuinerwten diepvries
  • 125 gram Gerookte spekreepjes
  • 30 gram Roomboter
  • 30 gram Patentbloem
  • 300 ml Halfvolle melk
  • 150 gram Parmezaanse kaas
  • 3 stuks Eieren
  • 1 theelepel Zwarte peper, gemalen
  • 5 takjes Peterselie
Carbonarataart met ei en spekjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook. Kook hierin de spaghetti 9 minuten. Voeg 3 minuten voor het einde de tuinerwten toe en laat deze nog 3 minuten meekoken. Giet de pasta en tuinerwten af, bewaar een kopje kookvocht en doe terug in de pan.
  2. 2. Verwarm ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekblokjes goudbruin en krokant.
  3. 3. Verwarm in een sauspan de roomboter. Voeg als de roomboter begint te bruisen de bloem toe en bak nog een paar minuten mee. Breng op smaak met een snuf zout en voeg in delen de melk toe. Roer steeds goed met een garde tot een gladde massa. Breng de saus (dit is een bechamelsaus) aan de kook en draai het vuur weer iets lager. Laat een paar minuten onder continu roeren indikken.
  4. 4. Rasp de Parmezaanse kaas en kluts de eieren. Meng de helft van de kaas door de eieren samen met de peper, een eetlepel kookvocht en een eetlepel van het vet van de spekjes. Roer dit mengsel snel door de pasta en voeg de bechamelsaus en spekjes toe. Top met de resterende kaas.
  5. 5. Verdeel de pasta over een ingevette ovenschaal en bak nog 15 minuten in de oven. Garneer met de peterselie en serveer.

    Voedingswaarde

  • Kcal 770
  • Eiwit 36 g
  • Koolhydraten 87 g
  • waarvan suikers 4
  • Vet 27 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 15
  • Vezels 5