

Carbonarataart met ei en spekjes
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
Italiaans
29.76 voor 4 pers.
Ingrediënten
400 gram Spaghetti met ei
300 gram Tuinerwten diepvries
125 gram Gerookte spekreepjes
30 gram Roomboter
30 gram Patentbloem
300 ml Halfvolle melk
150 gram Parmezaanse kaas
3 stuks Eieren
1 theelepel Zwarte peper
5 takjes Peterselie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook. Kook hierin de spaghetti 9 minuten. Voeg 3 minuten voor het einde de tuinerwten toe en laat deze nog 3 minuten meekoken. Giet de pasta en tuinerwten af, bewaar een kopje kookvocht en doe terug in de pan.
2. Verwarm ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekblokjes goudbruin en krokant.
3. Verwarm in een sauspan de roomboter. Voeg als de roomboter begint te bruisen de bloem toe en bak nog een paar minuten mee. Breng op smaak met een snuf zout en voeg in delen de melk toe. Roer steeds goed met een garde tot een gladde massa. Breng de saus (dit is een bechamelsaus) aan de kook en draai het vuur weer iets lager. Laat een paar minuten onder continu roeren indikken.
4. Rasp de Parmezaanse kaas en kluts de eieren. Meng de helft van de kaas door de eieren samen met de peper, een eetlepel kookvocht en een eetlepel van het vet van de spekjes. Roer dit mengsel snel door de pasta en voeg de bechamelsaus en spekjes toe. Top met de resterende kaas.
5. Verdeel de pasta over een ingevette ovenschaal en bak nog 15 minuten in de oven. Garneer met de peterselie en serveer.
Meer recepten in de categorie