
Caribische bowl met rijst, kip en mango
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
22.35 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Basmatirijst
8 stuks Kipdrumsticks gekruid
2 stuks Rode paprika
1 stuk Rode peper
2 stuks Mango
2 stuks Avocado
1 stuk Rode ui
1 bosje Koriander
1 stuk Limoen
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook. Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de kipdrumsticks rondom goudbruin en gaar in 10-15 minuten.
2. Verwijder de zaadlijsten en het kroontje van de paprika en rode peper. Verwijder de schil en pit van de mango en avocado. Snijd de paprika, mango en avocado in blokjes. Snijd de rode peper in piepkleine blokjes. Zet apart.
3. Snipper de rode ui en hak de korianderblaadjes grof. Rasp de schil van de limoen. Meng de paprika met de mango, avocado, rode peper, rode ui, de helft van de koriander en de limoenrasp. Snijd de limoen in partjes en breng de salade op smaak met limoensap.
4. Verdeel de rijst over 4 kommen of diepe borden. Leg er de kipdrumsticks en mango-avocadosalade bij. Garneer met de resterende koriander en limoenpartjes.
Meer recepten in de categorie