
Caribische doperwten met rijst en zalm
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Surinaams
Ingrediënten
200 gram kokosrasp
200 gram rijst
200 gram diepvriesdoperwten (ontdooid)
1 theelepel tijm
2 eetlepels zonnebloemolie
4 zalmfilets
Bereidingswijze
1. Kook de rijst met de kokos gaar. Giet daarna het meeste water eraf, neem de pan van de warmtebron en voeg de doperwten en tijm toe. Schep een paar keer om en laat afgedekt staan.
2. Verhit intussen de olie en bak hierin de zalmfilets op middelhoge stand in circa 9 minuten aan beide kanten gaar en goudbruin. Serveer de zalm met de doperwten en rijst. Lekker met een pittige tomatensalsa.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
860 kcal
Vetten
51 gram
Waarvan verzadigd vet
32 gram
Koolhydraten
58 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
35 gram
Meer recepten in de categorie