
Caribische kippenvleugels met gember-honingsaus
Voorgerecht
6 pers.
ca. 30 min
Centraal-Amerikaans
Ingrediënten
1 kilogram kippenvleugel
3 eetlepels arachideolie
1 theelepel paprikapoeder
3 eetlepels honing
2 sinaasappels (sap)
2 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels tamarindepasta
1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 6 cm)
2 eetlepels rodewijnazijn
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de kippenvleugels met de arachideolie, paprikapoeder, zout en peper.
2. Verdeel de kip over de bakplaat en rooster circa 20 minuten in het midden van de oven. Keer de kippenvleugels halverwege een keer om.
3. Meng intussen de ingrediënten voor de saus met 100 ml water, verwarm en laat zachtjes inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met zout en peper. Serveer deze saus bij de kippenvleugels.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
405 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
13 gram
Eiwitten
30 gram
Meer recepten in de categorie