
Caraïbische pompoensoep
4 pers.
ca. 60 min
Mexicaans
Ingrediënten
2 schouderkarbonades
1 1/2 l runderbouillon, van tablet
1 rode peper, over de lengte gehalveerd en zaadjes verwijderd
2 el olie
400 g pompoenblokjes (koelvers)
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
2 tl kerriepoeder
2 el pindakaas
100 g vlugkokende macaroni
EXTRA staafmixer
Bereidingswijze
Breng de karbonades met de bouillon en peperhelften tegen de kook en laat 30 minuten zachtjes koken met een deksel op de pan.
Haal de karbonades en peperhelften uit de pan en laat afkoelen. De peperhelften worden niet meer gebruikt.
Verhit in een andere pan de olie en bak hierin de pompoenblokjes, ui en knoflook 3 minuten. Voeg de kerrie toe en bak een minuutje mee.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken en voeg de pindakaas toe. Pureer met een staafmixer.
Snijd het vlees van de karbonades in kleine stukjes. Roer het vlees en de macaroni door de soep en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken tot de macaroni gaar is. Serveer de soep in grote kommen of borden.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
310 kcal
Vetten
18 gram
Koolhydraten
20 gram
Eiwitten
15 gram