Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Caraïbische pompoensoep

Caraïbische pompoensoep

Ingrediënten

  • 2 schouderkarbonades
  • 1 1/2 l runderbouillon, van tablet
  • 1 rode peper, over de lengte gehalveerd en zaadjes verwijderd
  • 2 el olie
  • 400 g pompoenblokjes (koelvers)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 el pindakaas
  • 100 g vlugkokende macaroni
  • EXTRA staafmixer
Caraïbische pompoensoep product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng de karbonades met de bouillon en peperhelften tegen de kook en laat 30 minuten zachtjes koken met een deksel op de pan.
  2. Haal de karbonades en peperhelften uit de pan en laat afkoelen. De peperhelften worden niet meer gebruikt.
  3. Verhit in een andere pan de olie en bak hierin de pompoenblokjes, ui en knoflook 3 minuten. Voeg de kerrie toe en bak een minuutje mee.
  4. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken en voeg de pindakaas toe. Pureer met een staafmixer.
  5. Snijd het vlees van de karbonades in kleine stukjes. Roer het vlees en de macaroni door de soep en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken tot de macaroni gaar is. Serveer de soep in grote kommen of borden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 310
  • Eiwit 15 g
  • Koolhydraten 20 g
  • Vet 18 g