
Carnavalskrakers - Drollenkoekjes
Bakken
20 pers.
ca. 35 min
Europees
Ingrediënten
200 gram 200 gram zachte roomboter
150 gram 150 gram witte basterdsuiker
50 gram 50 gram vanillesuiker
1 stuks 1 ei (maat M)
365 gram 365 gram patentbloem
35 gram cacaopoeder
1 doosje suikeroogjes
25 gram chocolade
Bereidingswijze
1. Klop de boter met de bastard- en vanillesuiker tot een wit en luchtig mengsel.
2. Voeg het ei toe en mix goed door het mengsel.
3. Zeef vervolgens bloem en cacaopoeder boven het mengsel en meng tot een samenhangend deeg.
4. Verdeel het deeg in stukjes van ongeveer 45 gram (ongeveer 20 stukjes) en rol ieder stukje tot een slang van 25 centimeter. Maak een uiteinde puntig.
5. Rol nu van de slang een drol. Omdat deze tijdens het bakken uitzakt probeer zo compact mogelijk te rollen (en eerder hoog dan breed). Anders heeft het deeg te weinig steun en zakt het in tijdens het bakken.
6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de drolletjes op.
7. Dek af met huishoudfolie en laat op een koele plaats een uur iets uitharden, dan houden ze straks bij het bakken beter hun vorm.
8. Verwarm de oven voor op 180 gram (hete lucht).
9. Bak de koekjes in 20 minuten gaar en laat afkoelen op een rooster.
10. Smelt de chocolade in de magnetron. Gebruik hiervoor een magnetronbestendig glazen schaaltje en zet de magnetron steeds niet langer dan 15 seconden aan en roer de chocolade daarna door.
11. Zet de suikeroogjes vast met wat gesmolten chocolade.
Meer recepten in de categorie