
Carpaccio
Voorgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
400 gram ossenhazen (vers)
50 gram pijnboompitten
1 citroen (schoongeboend)
4 eetlepels mayonaise
75 gram Parmezaanse kaas (in flinters)
50 gram rucola
2 eetlepels basilicumblaadjes
Bereidingswijze
1. Wikkel het vlees strak in vershoudfolie tot een rol en leg 30 minuten in de diepvries om stevig te worden. Rooster intussen pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Rasp de schil van ½ citroen en pers de hele citroen uit. Meng de citroenrasp, sap, zout en peper door de mayonaise tot een dressing.
2. Snijd het koude vlees met een scherp mes in zo dun mogelijke plakjes en verdeel dakpansgewijs over borden. Besprenkel met de dressing. Verdeel de kaas en rucola erover. Bestrooi met de basilicum en pijnboompitten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
390 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
4 gram
Eiwitten
33 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie