
Carpaccio van courgette, kip en mozzarella
Voorgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Mediterraans
Ingrediënten
2 courgettes (kleine, in dunne plakken)
150 gram cherry-/kerstomaatjes
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels pesto
12 plakjes gerookte kipfilet
2 bollen mozzarella (in plakjes)
1 handje basilicum (om te garneren)
Bereidingswijze
1. Bestrooi de plakken courgette met zout en leg ze in een vergiet om uit te lekken. Leg een bord erop en verzwaar met een vol conservenblik.
2. Halveer de helft van de tomaatjes.
3. Dep de courgetteplakken droog met keukenpapier en besprenkel ze met de olie.
4. Verhit een grillpan en gril hierin de courgette.
5. Leg de plakjes gegrilde courgette in een ronde waaiervorm op 4 borden en bestrijk ze licht met pesto.
6. Verdeel de kipfilet, mozzarella en halve tomaatjes over de courgette.
7. Maal er peper over en garneer met basilicum en de rest van de tomaatjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
330 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
11 gram
Eiwitten
20 gram
Meer recepten in de categorie