
Carpaccio van knolselderij
4 pers.
ca. 40 min
Hollands
Ingrediënten
1 knolselderij
50 g boter
½ bakje bieslook
4 el crème fraîche
1 tl grove mosterd
150 g gebakken beenham Puur van smaak
½ zakje veldsla (85 g)
Bakpapier
Bereidingswijze
Schil de knolselderij en snijd de knol met een scherp mes in zo dun mogelijke plakken ca. 3 mm (heb je een mandoline, dan kun je die gebruiken).
Verhit de boter in een ruime koekenpan, schenk er 50 ml water bij en leg de knolselderij erin.
Knip het bakpapier in het formaat van de pan, leg het op de knolselderij en doe er een deksel op.
Stoof de knolselderij op laag vuur in ca. 20 min. gaar tot er geen vocht meer in de pan zit.
Hak de bieslook fijn. Roer de crème fraîche los met de mosterd.
Verdeel de knolselderij over 4 borden en bestrooi met peper en (een beetje) zout naar smaak. Doe er een toefje crème fraîche op, leg er wat beenham bij en garneer met een paar plukjes veldsla. Bestrooi met de bieslook.
Variatietip!
Vegatip: Vervang de beenham door 75 gram grofgehakte gerookte amandelen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
258 kcal
Vetten
17 gram
Koolhydraten
11 gram
Eiwitten
11 gram