Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Carpaccio van knolselderij

Carpaccio van knolselderij

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 50 g boter
  • ½ bakje bieslook
  • 4 el crème fraîche
  • 1 tl grove mosterd
  • 150 g gebakken beenham Puur van smaak
  • ½ zakje veldsla (85 g)
  • Bakpapier
Carpaccio van knolselderij product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de knolselderij en snijd de knol met een scherp mes in zo dun mogelijke plakken ca. 3 mm (heb je een mandoline, dan kun je die gebruiken).
  2. Verhit de boter in een ruime koekenpan, schenk er 50 ml water bij en leg de knolselderij erin.
  3. Knip het bakpapier in het formaat van de pan, leg het op de knolselderij en doe er een deksel op.
  4. Stoof de knolselderij op laag vuur in ca. 20 min. gaar tot er geen vocht meer in de pan zit.
  5. Hak de bieslook fijn. Roer de crème fraîche los met de mosterd.
  6. Verdeel de knolselderij over 4 borden en bestrooi met peper en (een beetje) zout naar smaak. Doe er een toefje crème fraîche op, leg er wat beenham bij en garneer met een paar plukjes veldsla. Bestrooi met de bieslook.

Variatie

Vegatip: Vervang de beenham door 75 gram grofgehakte gerookte amandelen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 258
  • Eiwit 11 g
  • Koolhydraten 11 g
  • Vet 17 g