
Carpaccio van mineola's, rode biet en witte kaas
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
4 mineola’s
4 rode bieten
200 g witte kaas
1 handje pecannoten
2 el balsamico azijn
1 rode ui
70 g rucola melange
300 g vastkokende aardappelen
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of op 180 graden (hetelucht).
Pel de mineola’s en verwijder de witte vliesjes. Snijd de mineola’s in flinterdunne, gelijke plakken. Spoel de rode bieten af en snijd deze in dezelfde flinterdunne plakken. Was de aardappelen en snijd deze tot slot ook in dunne plakjes.
Pel en snijd vervolgens de uien in ringen, hak de pecannoten grof en verkruimel de witte kaas.
Verdeel de aardappelplakjes oven een bakplaat en plaats deze 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot ze goudbruin kleuren.
Verdeel de rucola, de rode bieten, de mineola’s en de krokante aardappelplakjes over de borden. Garneer met de witte kaas, de pecannoten, de rode uien en de balsamico azijn.