
Carpaccio van pastinaak en tonijn
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 g pastinaak (Biologisch PLUS)
3 el pijnboompitten
4 zoetzure augurken (LB)
2 el grove mosterd
4 el olijfolie extra vierge (LB)
1 el mayonaise (LB)
1 Granny Smith appel
6 takjes peterselie (pot, Biologisch PLUS)
1 blikje tonijn (ca. 160 g) op water, uitgelekt
[object Object]
Bereidingswijze
Schil de pastinaak, schaaf met de kaasschaaf in lange linten en doe in een kom. Schenk er 400 ml kokend water over en laat 10 sec. staan tot ze beetgaar zijn, giet af en laat uitlekken. Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snijd de augurk in blokjes van 5 mm. Klop een dressing van de mosterd, olijfolie en mayonaise, en peper en zout. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in flinterdunne partjes. Snijd de peterselie fijn. Verdeel de pastinaak en appel over 4 borden. Besprenkel met de dressing en verdeel de tonijn erover. Bestrooi met augurk, pijnboompitten en peper.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
343 kcal
Vetten
21 gram
Koolhydraten
21 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
15 gram