Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Carpaccio van peer met walnoten

Carpaccio van peer met walnoten

Ingrediënten

  • 1 PLUS citroen
  • 50 gram PLUS walnoten ongezouten
  • 4 rijpe PLUS handperen Conference
  • 4 eetlepels PLUS olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel PLUS Franse mosterd
  • 1 theelepel PLUS vloeibare bloemenhoning (pot a 500 g)
  • 1 zak PLUS luxe sla rucola (a 85 g)
  • 100 gram PLUS extra belegen kaasblokjes
Carpaccio van peer met walnoten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Rasp de gele schil van 1 PLUS citroen en pers uit. Rooster 50 gram PLUS walnoten ongezouten in een droge koekenpan in ca. 3 min. krokant. Laat afkoelen en hak grof.
  2. 2 Verdeel 1 zak PLUS luxe sla rucola (a 85 g) over 4 borden en houdt een klein beetje sla over voor de garnering. Schil vervolgens 4 rijpe PLUS handperen Conference en snijd deze in de breedte in zo dun mogelijke plakjes. Verwijder het klokhuis met een schilmesje. Verdeel over 4 borden en besprenkel met wat citroensap.
  3. 3 Klop een dressing van 4 eetlepels PLUS olijfolie extra vierge, 1 eetlepel PLUS Franse mosterd, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel citroenrasp en 1 theelepel PLUS vloeibare bloemenhoning (pot a 500 g). Verdeel de laatst overgebleven rucola over de peer en besprenkel met de dressing.
  4. 4 Hak 100 gram PLUS extra belegen kaasblokjes grof en strooi met de walnoten over de carpaccio.