

Carpaccio van peer met walnoten
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
1 PLUS citroen
50 gram PLUS walnoten ongezouten
4 rijpe PLUS handperen Conference
4 eetlepels PLUS olijfolie extra vierge
1 eetlepel PLUS Franse mosterd
1 theelepel PLUS vloeibare bloemenhoning (pot a 500 g)
1 zak PLUS luxe sla rucola (a 85 g)
100 gram PLUS extra belegen kaasblokjes
Bereidingswijze
1 Rasp de gele schil van 1 PLUS citroen en pers uit. Rooster 50 gram PLUS walnoten ongezouten in een droge koekenpan in ca. 3 min. krokant. Laat afkoelen en hak grof.
2 Verdeel 1 zak PLUS luxe sla rucola (a 85 g) over 4 borden en houdt een klein beetje sla over voor de garnering. Schil vervolgens 4 rijpe PLUS handperen Conference en snijd deze in de breedte in zo dun mogelijke plakjes. Verwijder het klokhuis met een schilmesje. Verdeel over 4 borden en besprenkel met wat citroensap.
3 Klop een dressing van 4 eetlepels PLUS olijfolie extra vierge, 1 eetlepel PLUS Franse mosterd, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel citroenrasp en 1 theelepel PLUS vloeibare bloemenhoning (pot a 500 g). Verdeel de laatst overgebleven rucola over de peer en besprenkel met de dressing.
4 Hak 100 gram PLUS extra belegen kaasblokjes grof en strooi met de walnoten over de carpaccio.
Meer recepten in de categorie